Skip to navigation

Projecten

BBDG is momenteel onder andere partner in de volgende projecten:

Airfryer

In navolging van de zeer succesvolle, door Philips vermarkte consumentenversie (wereldwijd reeds 3,5 miljoen exemplaren verkocht), ontwikkelt BBDG een professionele variant. De Airfryer is hťt gezonde alternatief voor frituren en maakt geen gebruik van olie of vet maar van gepatenteerde heteluchttechnologie. De compacte afmetingen, zeer snelle terugverdientijd en hoge klanttevredenheid maken dit apparaaat geschikt voor talloze professionele toepassingen: van sportkantine tot sterrenrestaurant.

Op dit moment voeren wij gesprekken met potentiŽle distributiepartners.

Cerasol

BBDG is partner van het in HongKong gevestigde Cerasol, dat in samenwerking met het Koreaanse bedrijf TechLand een keramische coating heeft ontwikkeld, waarvan zowel de samenstelling als de productietechnologie is gepatenteerd.

Deze coating is anorganisch en daarmee milieuvriendelijk, heeft een extreem hoge hittebestendigheid, duurzaamheid en hechting en geeft geen allergische reacties. Toepassingen zijn er zowel voor consumentenproducten (waaronder kook- en bakapparatuur, haarverzorgingsproducten en huishoudelijke apparatuur) als business-to- business (zoals bouw, industrie en constructie). Fabrikanten die gebruik maken van deze revolutionaire coating zijn o.a. BK en Blanc (www.blancwok.com/eng )

www.cerasol.com/hk

Heat2Wear

Zeer recente start-up voor de fabricage van verwarmde kleding, waarbij gebruik gemaakt wordt van gepatenteerde technologie. Product wordt verder ontwikkeld voor gebruik in zakelijke en consumentenmarkten.

MediSinus

De sinussen zijn de holtes in het hoofd. Deze holtes kunnen verstopt raken, hetgeen allerlei klachten kan opleveren als hoofdpijn en duizelingen. Sinussen kunnen ook ontstoken raken (sinusitis).

MediSinus is een gepatenteerde technologie met een dubbel toegepassingsgebied: het (vocht)vrij maken van de holtes en een verbeterde toediening van ontstekingsremmende medicijnen.

Klinische tests zijn momenteel in voorbereiding.

PulseHaler

BBDG is partner van Respinova, een IsraŽlisch bedrijf dat onderdeel uitmaakt van een conglomeraat van start-up companies.

Respinova staat aan de vooravond van de marktintroductie van de PulseHaler, een medisch apparaat dat is ontwikkeld in twee varianten: ťťn voor de therapeutische behandeling van longziektes, met name COPD. En ťťn voor een verbeterde toediening van medicijnen voor de luchtwegen.

Deze technologie is gepatenteerd en de werking is aangetoond in twee zeer positieve klinische tests.

www.respinova.com

ReviView

De ReviView is een door VisiorTech ontwikkelde methode voor de behandeling van een lui oog. In plaats van hinderlijke oogdruppels en pleisters, maakt deze methode gebruik van het zelfherstellend vermogen van de hersenen door patiŽntjes met een revolutionaire videobril te laten kijken naar hun favoriete films.

Het goede oog bekijkt de film daarbij door een wazige lens, het luie oog ziet de beelden scherp. Op deze manier wordt film kijken een behandeling: leuk, ongedwongen en effectief. Na twee zeer positieve klinische tests wordt dit product momenteel verder geperfectioneerd en zal het in 2016 op de markt verschijnen.

www.visiortech.com

Safe & white

Enkele jaren geleden ontdekte een Nederlandse tandarts een unieke formule om tanden veilig te bleken zonder het gebruik van het als agressief bekend staande bestanddeel peroxide. ??

Het idee werd verder uitontwikkeld en gepatenteerd door Ardoz Research. BBDG ontwikkelde samen met Admix op basis van deze formule een merk, een distributiestrategie en een communicatiecampagne voor de Britse markt. Binnen 9 maanden na de introductie werd ĎVitint Safe & White'† marktleider in haar categorie bij Boots, de grootste drogisterijketen van het Verenigd Koninkrijk.

VascuActive

PAD, in Nederland Perifeer Arteriaal Vaatlijden genoemd, is een ernstige en veelvoorkomende aandoening waarbij weefsel in de benen en voeten door een slechte doorbloeding en zuurstofopname aangedaan kan raken en zelfs kan afsterven. Door de langere levensverwachting en de toename van diabetes en obesitas zal deze ziekte in de toekomst steeds vaker worden gediagnostiseerd.
De huidige behandelmethodes ziekenhuisopnames, vaatoperaties, huidtransplantatie en intensieve verpleging en verzorging zijn belastend voor de patiŽnt en kostbaar.

BBDG ondersteunt en begeleidt de ontwikkeling van VascuActive, een therapie gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het vasculaire systeem door een combinatie van positieve (extra) en negatieve (vacuŁm) druk en gericht toegepaste trillingen. In twee klinische tests werden reeds zeer positieve resultaten geboekt. Op dit moment onderzoeken wij verschillende investeringsmogelijkheden om deze beloftevolle therapie klaar te maken voor een brede toepassing in de praktijk.

 

Recente Projecten